Mens & Muziek Wederkomstkerk: podium voor muziek, theater, expositie en maatschappelijke activiteiten

Zaterdag 16 juni 2018, 15.00 uur: Sexteto Recuerdo

Zondag 15 juli 2018, 15.00 uur: Klip Ensemble (harp en gitaar)

Dit gitaar/harpensemble vindt zijn oorsprong in het Brabants Conservatorium te Tilburg in 2005. Klip wordt gevormd door Wim Klumpers, gitarist, en Jolique van Ipenburg, harpiste. Gedurende hun opleiding vonden beide musici elkaar op zowel muzikaal alsook persoonlijk vlak en sindsdien zijn zij onafscheidelijk van elkaar. Wim studeerde af onder Hein Sanderink en Jolique voltooide haar conservatoriumopleiding onder begeleiding van Ernestine Stoop en Lavinia Meijer. Hierbij heeft het Klipensemble steeds een rode draad gevormd gedurende beide opleidingen en het lovende jurycommentaar over de ensembleoptredens tijdens beider eindexamens vormde een mooie stimulans om hiermee verder te gaan.  Het geringe aantal originele werken voor deze bezetting vraagt om enige creativiteit, hetgeen inmiddels heeft geleid tot een zeer uiteenlopend repertoire. Een deel van het repertoire vormt hierbij ook de basis voor het zang/harp/gitaartrio MuZamiek, de drager van deze concertreeks. Op 15 juli 2018 nodigt het Klipensemble u uit voor een instrumentaal concert en laten wij u graag verrassen en inspireren door werken van onder andere  Mario Castelnuovo-Tedesco, Johannes Merz en Mauro Giuliani.

16 september: Toru Oyama

Toru Oyama (piano) is een Japanse pianist die, sinds hij zich in Europa vestigde, voortdurend bezig is met het vergroten van zijn muzikale vakmanschap. Hij geeft bij ons een fenomenaal concert. Meer informatie over het programma komt over enige tijd online.

Zondag 21 oktober, 15.00 uur: De harp van Ewout door Ensemble MuZamiek

Ensemble MuZamiek wordt gevormd door Jolique van Ipenburg (harp) en Nanneke Piek (zang). Beiden hebben hun masterstudie met succes aan het Fontys Conservatorium te Tilburg afgerond en zijn zowel uitvoerend alsook docerend musicus.

Zij brengen vandaag het muzikale sprookje 'De Harp van Ewout.'

Op het eiland van de eeuwig durende lente is het altijd vrede. De lucht is fel blauw, de zon staat hoog aan de hemel, de vogels fluiten en de mensen van het woud leven er met veel plezier. Twee bekende bewoners van het eiland zijn de harpisten Ewout en Rosalinde. Zij spelen van de vroege ochtend tot de late avond op hun harpen en vullen het eiland met hun prachtige klanken. Alles gaat goed, totdat op een dag Rosalinde op mysterieuze wijze verdwijnt als zij een boswandeling gaat maken. Ewout probeert haar te vinden, maar elk spoor van Rosalinde ontbreekt. Waar is zij gebleven? En hoe vindt hij haar weer terug? Heeft de slechte tovenaar Riekert hier soms iets mee te maken? Met zijn prachtige harpspel probeert Ewout, Rosalinde op te sporen en te redden. Komt zijn muziek op tijd?

Ensemble MuZamiek vertolkt op muzikaal-theatrale wijze het bekende Keltische harpsprookje voor harp en verteller van componiste Sylvia Woods. Het verhaal is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

Let op: de entree is €7,50. Reserveren vooraf is niet nodig.

Zondag 16 december, 15.00 uur: kerstconcert door de leerlingen van Zangstudio Duende

De leerlingen van Zangstudio Duende wensen u op muzikale wijze fijne feestdagen. Zij treden solo op, met kleine zangensembles en tenslotte zingt een groot en speciaal voor de gelegenheid geformeerd kerstkoor voor u. De entree is gratis, maar wij bevelen van harte de vrijwillige bijdrage bij u aan.

Zondag 20 januari, 15.00 uur Nieuwjaarsconcert

Meer informatie over de invulling volgt snel.

...