Mens & Muziek

Wederkomstkerk

Podium voor muziek, theater, expositie en maatschappelijke activiteiten.

AGENDA

Zondag 17 september, 15.00 uur: Toru Oyama


Toru Oyama (piano) is een Japanse pianist die, sinds hij zich in Europa vestigde, voortdurend bezig is met het vergroten van zijn muzikale vakmanschap. Hij geeft recitals, speelt kamermuziek, begeleidt andere musici en is concertsolist. Hij werd geïnterviewd door de BBC ter gelegenheid van zijn  optreden als solist in Chopin’s pianoconcert. Toru Oyama heeft door heel Europa opgetreden: Engeland, Wales, Nederland, België, maar ook in zijn eigen land, Japan, en Indonesië.

Toru beschikt over een zeer divers repertoire, van Haydn tot Chopin en Liszt, echter, zijn specialisme is Franse muziek, zoals Fauré, Debussy en Ravel.

Vandaag speelt hij:

Mozart Piano Sonata K. 282

Chopin Preludes op. 28

- Intermission

Albeniz  El Albaicin from Iberia Book III

Ravel Le tombeau de Couperin

Dit unieke concert is een absolute must voor iedere muziekliefhebber!

Entree is gratis. Reserveren vooraf is niet nodig. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Zo 15 oktober 2017,

15.00 uur: Sunny Swing Jazz trio

Meer informatie volgt. Entree is gratis. Reserveren vooraf is niet nodig. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

19 november 2017, 15.00 uur: Elvire Boelee en Dimitar Dimitrov


Wij ontvangen op 19 november 2017 het pianoduo Elvire Boelee en Dimitar Dimitrov. Een korte omschrijving van beide pianisten:

Elvire Boelee begon met het bespelen van de piano toen ze 6 jaar was. Ze kreeg eerst les van de Amerikaanse pianist Anne Marie Mott en hierna van de Russische pianiste Tamara Boiko. Toen Elvire 11 jaar oud was deed ze mee aan het Haydn Muziek Festival en werd finaliste. In 2004 deed ze mee aan het Prinses Christina Concours, waar ze werd beloond met een eervolle vermelding.

In juni 2009 werd Elvire toegelaten tot het eerste jaar bij pianist Bart van de Roer. Haar resterende jaren aan het conservatorium studeerde ze bij Nata Tsvereli.

In juni 2011 deed Elvire mee aan het muziek festival Music Without Borders aan de Gould Academy in Maine, Amerika. Ze volgde hier dagelijks intensieve masterclasses van Tamara Poddubnaya. Ook gaf ze meerdere solorecitals in Maine. Ook in het begeleiden en de kamermuziek is Elvire actief.

                                  ---

Dimitar Dimitrov was born in Dobrich, Bulgaria. By age 2, he was already playing melodies on his accordion. His musical education began when he received his first piano lesson at age 5.
While a student in Michael Slavov’s piano class at the National Music School “Lubomir Pipkov” in Sofia, he won several piano competitions.

Upon finishing his secondary school musical education in 2006, Dimitrov entered the Prins Claus Conservatorium, Groningen, the Netherlands’ most progressive music conservatory, where he studied with the renowned pianist, Dr. Tamara Poddubnaya.

Entree is gratis. Reserveren vooraf is niet nodig. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Zo 17 december 2017,

15.00 uur: Kerstconcert leerlingen Zangstudio Duende

De leerlingen van Zangstudio Duende brengen op deze middag mooie kerst- en wintersongs ten gehore. Het concert wordt besloten met een samenzang van alle leerlingen samen. Ook het publiek mag daarbij meezingen. Als het warme kerstgevoel naar uw mening niet mag ontbreken rond kersttijd, kom dan naar het Kerstconcert van de leerlingen van Zangstudio Duende.

Entree is gratis. Reserveren vooraf is niet nodig. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

21 januari 2018, 15.00 uur: De TaminosDe Tamino's spelen en zingen Franse chansons. Zij brengen oude, nieuwe en zelf geschreven stukken.

Ze waren finalist in 1995 en 2000 bij het concours de la Chanson in de Kleine Komedie Amsterdam. en wonnen daar in 2000 de 2e prijs. 
Ook werden zij na een auditie in Parijs, als metromuzikanten toegelaten. 

Entree is gratis. Reserveren vooraf is niet nodig. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

18 februari 2018, 15.00 uur: Triomos Ensemble

Wij ontvangen op 18 februari 2018 het Triomos Ensemble: een trio dat bestaat uit fluit, cello en piano. In een programma van een uur begint ensemble hun muzikale reis in Andalucía, Spanje met muziek van de Spaanse componiste Elisenda Fábregas. Via de Spaanse dansen van Moszkowski reizen ze naar Argentinië waar ze eindigen met muziek van Carlos Gardel en Astor Piazzolla. Het ensemble bestaat uit: Marijke de Jong, fluit, Olsi Dhami, cello en Sunghee Jo, piano.

Voor een indruk kunt u het filmpje bekijken op youtube via: www.marijkedejongfluitiste.nl/triomos/

Entree is gratis. Reserveren vooraf is niet nodig. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

25 maart 2018, 15.00 uur: Kinga Szilágye (Saxofoon)

Meer informatie volgt nog.

15 April 2018, 15.00 uur:

Meer informatie volgt nog.

20 Mei 2018, 15.00 uur: Vivezza trio

Sprankelend, afwisselend en niet al te traditioneel, dat is het handelsmerk van het Vivezza Trio. Dit opgewekte trio bestaat uit violiste Inger van Vliet, klarinettiste Nicole van Jaarsveld en pianiste Angélique Heemsbergen. Het trio verbindt muziek en publiek door gesproken toelichtingen. Deze toelichtingen worden door het publiek als zeer verfrissend ervaren.

Inger, Nicole en Angélique ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan het Conservatorium van Utrecht. In 2010 wonnen ze de kamermuziek-marathon van dit conservatorium en dat succes zorgde voor een reeks live radio-optredens, onder meer in het Zondagochtendconcert in de Spiegelzaal van Het Concertgebouw en in het programma Viertakt Podium.

De beslissing om na hun afstuderen door te gaan als professioneel ensemble, bleek een goede: het Vivezza Trio is inmiddels een veelgevraagd ensemble voor concertpodia in het hele land. Het trio trad op in de Kleine Zaal van het Concertgebouw, De Oosterpoort in Groningen en is regelmatig te horen in radioprogramma’s als Opium op 4 en de Klassieken. Ook nam het Vivezza Trio zeer succesvol deel aan Tournoi International de Musique, een muziekconcours in Parijs.

Het Vivezza Trio doet haar naam eer aan door het samenstellen van levendige en fantasierijke programma’s. Het repertoire varieert van rustig klassiek, mooi romantisch tot levendig modern. Tijdens de concerten worden de werken omlijst met gesproken toelichtingen om zo het publiek mee te voeren in hun persoonlijke verhaal achter de muziek.

Entree is gratis. Reserveren vooraf is niet nodig. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.