De harp van Ewout

‘De harp van Ewout’ is een muziektheatervoorstelling voor de bovenbouwleerlingen van het basisonderwijs (8-12 jaar). In de voorstelling wordt het verhaal verteld van Ewout, een jongen die met zijn harpspel het eiland waar hij woont van de ondergang probeert te redden. Centraal staan de prachtige harpstukken uit de compositie ‘De harp van Brandiswhiere.’ De live harpmuziek wordt vertolkt door Jolique van Ipenburg-Klumpers en het verhaal wordt verteld door Nanneke Piek. Beiden zijn afgestudeerd aan het Fontys Conservatorium te Tilburg en vormen samen het ensemble MuZamiek.

De voorstelling duurt een uur en is inclusief een uitgewerkte muziekles. Deze duurt 45 minuten en is zeer gebruiksvriendelijk. De muziekles bestaat uit een blad voor de leerling en een beknopte handleiding voor de docent.

Als u de voorstelling wilt boeken, zijn er meerdere mogelijkheden:

• De muziekles wordt gegeven door de eigen groepsleerkracht, voordat de klas naar de voorstelling komt.
  • De muziekles wordt gegeven door ons (vakleerkrachten muziek) op dezelfde dag en op dezelfde locatie van de voorstelling. De les vindt dus voor de voorstelling plaats.

De voorstelling vindt plaats in ‘Mens en Muziek Wederkomstkerk’ aan de Rijnstraat 20 in Den Bosch. Er is voldoende parkeerplek voor de kerk en in de directe omgeving. Als u de voorstelling liever wilt laten spelen op de school zelf, is dat mogelijk. Per voorstelling kunnen er maximaal 65 leerlingen aanwezig zijn.

Indien gewenst kunnen de spelers na de voorstelling een nagesprek / ‘meet and greet’ met de leerlingen houden.

Meer informatie of vragen? Mail of bel naar Nanneke Piek:  nanneke_p@yahoo.com of 0617364994

Trailer bekijken? Klik hier