Mens & Muziek Wederkomstkerk: podium voor muziek, theater, expositie en maatschappelijke activiteiten

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief juni en juli 2019

Hooggeëerd publiek, KOMT DIT ZIEN & HOREN!

Op zondag 19 mei genoot het publiek luisterend en dansend van het sprankelende optreden van cabaretière Eva Willems.
Zij verraste het publiek op uitnodiging van MuZamiek.
In juni kunt U twee weekenden lang genieten van de veelbelovende, spectaculaire
muziektheaterproduktie: Magical Vibrations van Major Music in samenwerking met zangstudio Duende.

In juli staat er een schitterend pianoconcert van de befaamde Japanse pianist Toru Oyama op het programma!
Bent U nieuwsgierig geworden? Kijk dan hieronder in onze agenda!

WIJ WENSEN U VEEL LUISTER- EN KIJKPLEZIER!
Gabrielle van Ipenburg,
Contactpersoon MENS & MUZIEK Wederkomstkerk, 06 255 91 511.

Voor meer informatie zie het kopje ‘In de schijnwerpers.'

JUNI:
Zaterdag 15 juni, 20.00 en zondag 16 juni, 15.00. Major Music & Zangstudio Duende

Spectaculair Magical Vibrations muziektheateroptreden I en II.

Vrijdag 21 juni, 13.00 - 17.00, Sing Koempoelan, cultuur en muziek
Van harte welkom! De zaal is open vanaf 12 uur.

Zaterdag 22 juni, 20.00 en zondag 23 juni, 15.00. Major Music & Zangstudio Duende
Verrassend Magical Vibrations muziektheateroptreden III en IV.

Dinsdag 25 juni, 18.00, de Agapè
Age Visser nodigt U weer uit voor een inspirerende Agapèmaaltijd!
LET OP! Deze maaltijden worden voortaan op de laatste dinsdagavond van de maand gehouden in plaats van op de laatste donderdagavond van de maand.

JULI:
Vrijdag 19 juli, 13.00 - 17.00, Sing Koempoelan, cultuur en muziek

Van harte welkom! De zaal is open vanaf 12 uur.

Zondag 21 juli, 15.00, Pianoconcert van de befaamde Japanse pianist Toru Oyama

IN DE SCHIJNWERPERS

Sing Koempoelan

Gezellige bijeenkomst voor Indische Nederlanders en zij die affiniteit hebben met Nederlands Indië. Frank en Joyce de Graaff
bieden jullie een leuke middag met wat cultuur, muziek en de mogelijkheid om te dansen.
Vrijdag 21 juni en vrijdag 19 juli. De zaal is open vanaf 12.00. Entree: €4,00

Magical vibrations, muziektheateroptreden Major Music in samenwerking met Zangstudio Duende

Surf mee op de golven van The Beatles en Beach Boys tijdens het muziektheateroptreden van de Major Music cast en band en geniet van de muziek uit de jaren '60 van de vorige eeuw. U heeft vier keer de kans om te komen luisteren: op 15,16, 22 en 23 juni!
Vooraf reserveren is verplicht, gezien het beperkte aantal plaatsen.
Voor tijden en reserveringen verwijzen we u graag naar www.majormusic.nl.
Let op: dit optreden wijkt qua entreeprijs af van de andere optredens in de MuZamiek Concertreeks.
Zaterdag 15 juni, Zondag 16 juni, Zaterdag 22 juni en Zondag 23 juni. Entree: € 10,00.

Pianoconcert van de Japanse pianist Toru Oyama

De befaamde Japanse pianist Toru Oyama presenteert en speelt voor U vanmiddag het volgende indrukwekkende programma:
Poulenc      Oboe Sonata
Poulenc      Flute Sonata
Schumann   Adagio and Allegro op. 70
Zondag 21 juli,15.00. Entree €7,50

NIEUWE ONTWIKKELINGEN

"De Boot Gemist?"
Ben je inmiddels volwassen en heb je in je kindertijd nooit een instrument leren spelen?

Dan denk je nu misschien wel:
Daar had ik veel eerder mee moeten beginnen...'

Op 'latere' leeftijd met leeftijdsgenoten in aanraking komen met blaasinstrumenten?
Het kan wel, het is gezellig, het gaat snel, dus verbaas jezelf.
Zonder enige voorkennis gaan we aan de slag met een blaasinstrument naar keuze. Mogelijke instrumenten zijn: saxofoon, klarinet, dwarsfluit, trompet, bariton of trombone. Je kiest na de eerste proefles (proberen van alle instrumenten!) je eigen instrument en gaat daarna meteen in de praktijk aan de slag. De docent van de groep werkt aan je houding, blaastechniek, samenspel en natuurlijk het beheersen van het instrument.

In korte tijd speel je samen met de groep mooie melodieën en word je zowel individueel als op het gebied van samenspel steeds beter.
Je leert dus van elkaar en via de instructie van de docent.
Respect, geduld en ambitie staan bij ons hoog in het vaandel.
Voor de data en de kosten bezoek de website:

De Bossche Beiaard school?
De oprichting van de Bossche Beiaard School is een initiatief van stadsbeiaardier van ’s-Hertogen­bosch Joost van Balkom en de Bossche Beiaardstichting.
Zij willen de beiaardbeleving een nieuwe impuls geven en bovendien de positie van 's-Hertogenbosch als beiaardstad verder versterken.

Vandaar dat zij d.m.v. een scholenproject voor de basisschool, ‘Hemelse Tonen’, en naschoolse beiaardles een doorlopende leerlijn willen creëren
om zo de jeugd weer te interesseren voor een stukje cultureel erfgoed van de Lage Landen, met het daarbij behorende typisch muziekinstrument:
de beiaard.

De beiaardtraditie in 's-Hertogenbosch begon in de 15de eeuw en loopt door tot het heden.
In samenwerking met de stadsbeiaardier van 's-Hertogenbosch is aan het schoolproject een element toegevoegd: niet alleen maar kijken naar de beiaardier,
maar ook zelf de beiaard leren bespelen, in eerste instantie op een zogenaamd oefenklavier in de Wederkomstkerk.

Voor meer informatie:

Lespakket Hemelse tonen: info@beiaardonline.nl Beiaardles: joost@vanbalkom.com, 06-26284362

Structurele vrijwillige bijdrage
Staat u achter onze culturele doelstelling met oog voor respect en gepaste verantwoordelijkheid?
Met een structurele, fiscaal aftrekbare gift vergroot u uw bijdrage aan deze doelstelling! Informeer naar de mogelijkheden.