NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief September/ Oktober 2017

WELKOM, MENS EN MUZIEKGASTEN,

Na een verrassende zomer met bijzondere en plechtige momenten en bijeenkomsten , alsmede diverse rondleidingen, nodigen wij U graag uit voor het MENS EN MUZIEKseizoen 2017/2018.

Elke maand houden wij U op de hoogte van de verwachte Mens en Muziekpresentaties.

Hieronder vindt U de agenda, zodat U uw keuze kunt maken.
KOMT DAT ZIEN & HOREN!

AGENDA SEPTEMBER & OKTOBER

Vrijdag 15 september, 13.00 - 17.00
SING KOEMPOELAN, cultuur en muziek.
Zaal open vanaf 12.00. Voor meer informatie zie het kopje “in de schijnwerpers.”

Zondag 17 september, 15.00
Concert van de getalenteerde Japanse pianist Toru Oyama.

Hij speelt vanmiddag werken voor U van Mozart, Chopin, Albeniz en Ravel.
Voor  meer informatie zie onze rubriek "in de schijnwerpers.”

Zaterdag 23 september, 14.00 - 16.30
Burendag
Vandaag worden er rond dit thema allerlei activiteiten georganiseerd in bejaardencentrum De Grevelingen, aan de overkant van de Wederkomstkerk, met een kort MENS EN MUZIEK uitstapje naar ons gebouw.

Donderdag 28 september ,18.00 – 20.00
Agapemaaltijd
Wees welkom bij een nieuwe reeks Agape -maaltijden, geleid door Aage Visser.

Zondag 1 oktober, 15.30
Concert van koor Drieklank samen met het mannenkoor Hart van Brabant.

Voor meer informatie, zie onze rubriek "in de schijnwerpers " en hun website http://www.3klank.nl/ of mail naar sjef.van.den.aker@gmail.com .

Zondag 15 oktober, 15.00
Swingend jazzoptreden door het Sunny Swing trio, onder leiding van Raymond Sprenkeler.
Meer hierover in onze volgende nieuwsbrief.

Vrijdag 20 oktober, 13.00 - 17.00
SING KOEMPOELAN, cultuur en muziek.

IN DE SCHIJNWERPERS

SING KOEMPOELAN
 Gezellige bijeenkomst voor Indische Nederlanders en zij die affiniteit hebben met
Nederlands Indië. Frank en Joyce de Graaff bieden jullie een leuke middag met wat cultuur, muziek en de mogelijkheid om te dansen.
Vrijdag 15 september van 13.00 - 17.00. Zaal is open vanaf 12.00. Toegang: €4,00

Piano-concert Mozart, Chopin, Albeniz, Ravel door Toru Oyama
Toru Oyama is een Japanse pianist, die studeerde  bij Alan Weiss aan het Utrechts Conservatorium en bij Julian Jacobson aan de Royal College of Music in Londen. Hij heeft reeds diverse concerten gegeven in het buitenland, waaronder ook in Indonesië en zijn geboorteland. Op 17 september speelt hij in onze Wederkomstkerk en zal hij een indrukwekkend solorecital geven bestaand uit:

• Mozart, Piano Sonata K. 282
  • Chopin Preludes op. 28
  • Albeniz  El Albaicin from Iberia Book III

Ravel Le tombeau de Couperin
Zondag 17 september om 15.00. Toegang is gratis. Uw vrijwillige bijdrage is zeer welkom.

Koor Drieklank, in samenwerking met het mannenkoor Hart van Brabant
3Klank is een gemengd koor met een breed repertoire. Het repertoire omvat naast meerstemmige kerkelijke en profane muziek ook canons in verschillende talen.
De uitdaging om in verschillende talen te zingen, oa.in het Hongaars, Fins of Afrikaans, komt de authenticiteit van de muziek ten goede.

Het koor werd 36 jaar geleden opgericht door ouders van leerlingen van de Vrije school in 's-Hertogenbosch. Het koor treedt gemiddeld 5 keer per jaar op, meestal met een gevarieerd programma om de diversiteit te benadrukken.
Voor meer informatie kijk op www.3klank.nl http://www.3klank.nl/

3klank zingt samen met het Mannenkoor Hart van Brabant, opgericht op 31 januari 1981. Het koor staat sinds 2009 onder de deskundige en bezielende leiding van de Dirigent Evert van Merode en heeft 19 actieve leden. Naast de specifieke werken
voor mannenkoren zingen zij ook vele andere werken in
verschillende taalsoorten. Tijdens uitvoeringen worden zij begeleid op de piano
door Peter Claessens die eerder ook de dirigent van hun koor was.
Zondag 1 oktober, 15.30. Toegang is gratis. U bent van harte welkom.

Structurele vrijwillige bijdrage

Staat u achter onze culturele doelstelling met oog voor respect en gepaste verantwoordelijkheid?
Met een structurele, fiscaal aftrekbare gift vergroot u uw bijdrage aan deze doelstelling! Informeer naar de mogelijkheden.