EERDER SPEELDE HIER...

Een greep uit ons herfstprogramma 2019


Met Theatergroep BLUV was de Wederkomstkerk even in vroegere sferen met hun prachtige vertolking van het verhaal over de Joodse Roosje Glaser ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.Madjoe Dua Utrecht vertolkte het Indische gevoel door de generaties heen. Wat neem je mee of wat neem je over? Drie generaties deelde hun persoonlijke verhaal in een ernstige, ontroerende en grappige voorstelling met muziek en beweging.DuoSuoni is een klassiek kamermuziekduo, bestaande uit Marleen de Bruijn (sopraan) en Hans Schepens (gitaar). Zij speelden een klassiek/romantisch repertoire.Toru Oyama is een Japanse pianist die, sinds hij zich in Europa vestigde, voortdurend bezig is met het vergroten van zijn muzikale vakmanschap. Hij gaf bij ons een fenomenaal concert samen met Elisabeth Perry op viool. Het programma van deze middag bestond uit werken van Franck en Faure.


Een greep uit ons voorjaars- en zomerprogramma 2019


Eva Willems deed de try-out van haar eindexamen op de Koningstheateracademie bij ons. Inmiddels is ze geslaagd en wij vinden het fijn dat wij haar hebben kunnen ondersteunen in het bieden van een podium.We surfden mee op de golven van muziek van The Beatles en Beach Boys tijdens het theaterconcert van de Major Music cast en band en genoten van muziek uit de jaren '60 van de vorige eeuw.


Een greep uit ons winterprogramma 2018Wij ontvingen het Triomos Ensemble: een trio dat bestaat uit fluit, cello en piano. In een programma van een uur begon het ensemble hun muzikale reis in Andalucía, Spanje met muziek van de Spaanse componiste Elisenda Fábregas. Via de Spaanse dansen van Moszkowski reisden ze naar Argentinië waar ze eindigden met muziek van Carlos Gardel en Astor Piazzolla. Het ensemble bestaat uit: Marijke de Jong, fluit, Olsi Dhami, cello en Sunghee Jo, piano.
Klezmer ensemble Simits brachten een sfeervol programma vol melancholische Joodse songs. Zij kregen de zaal aan het zingen en dansen!‘De harp van Ewout’ is een muziektheatervoorstelling voor de bovenbouwleerlingen van het basisonderwijs (8-12 jaar). In de voorstelling wordt het verhaal verteld van Ewout, een jongen die met zijn harpspel het eiland waar hij woont van de ondergang probeert te redden. Centraal staan de prachtige harpstukken uit de compositie ‘De harp van Brandiswhiere.’ De live harpmuziek wordt vertolkt door Jolique van Ipenburg-Klumpers en het verhaal wordt verteld door Nanneke Piek. Beiden zijn afgestudeerd aan het Fontys Conservatorium te Tilburg en vormen samen het ensemble MuZamiek.